INSPIRATIE TIJDENS DEZE GRAUWE DAGEN

INSPIRATIE TIJDENS DEZE GRAUWE DAGEN


19 January 2016

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail

Afgelopen maandag was het ‘Blue Monday’. Deze derde maandag in januari verklaart zich als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar gelukkig zijn er genoeg oppepmiddelen. Er zijn retailers, vooral in de mode, die op deze dagen hun winkels gereed maken voor de nieuwe collecties. 

 

Melvin van Tholl: "Alhoewel deze dag van de grote dip ooit door een reclamebureau is bedacht om mensen met hun eindejaarsbonus op zak een vakantie te laten boeken, is het waar dat januari een taaie maand is om doorheen te komen. Vervlogen voornemens, de kater van te veel feestjes in december, de grauwe winterdagen doen consumenten geen goed".

"Maak gebruik van dit moment door je klanten uit te nodigen voor een leuke impressie van je winkel. Dit kan via social media of per e-mail, maar het is leuker om ze naar de winkel te trekken. Geef ze een reden, zoals een workshop 'Styling in 5 minuten'. Bied vooral inspiratie in de zaak. Haal een paar mooie mode- of lifestylebladen die bij de stijl van je zaak of merk passen. Gebruik ze ook tijdens het contact met de klant".

 

Tip van Melvin

"Schuif je medewerkers als stijlambassadeurs naar voren om de klanten te inspireren. Help de klant met een gezonde dosis shoptherapie om deze weken door te komen. Maak de mensen lekker zodat ze terugkeren zodra ze hun januari salaris binnen hebben. En vergeet niet, over drie weken is het Valentijnsdag. Ook een bedacht fenomeen, maar één waar mensen toch nog een leuke outfit voor nodig hebben. Je wil immers toch graag stralen voor die speciale date!" 

 

Interview door Laura Saija voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

INSPIRATIE TIJDENS DEZE GRAUWE DAGEN