ALSOF JE DOOR EEN MAGAZINE LOOPT

ALSOF JE DOOR EEN MAGAZINE LOOPT


18 February 2016

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail

Conceptstores en pop-up stores zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Melvin van Tholl: “Als je goed kijkt, zie je dat winkels steeds meer als magazines worden ingericht”. 

 

“Winkels worden steeds meer de plaats waar je inspiratie opdoet, net als in een magazine. Het worden populaire hangouts, een community die een fanclub opbouwt. Een platform waar alles samen komt. Je ziet vaak dat dit grote ruimtes zijn, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. ‘ Multifuntional spaces’. Waar je ruimtes kan verhuren voor bijvoorbeeld een expositie. Een winkel is zo steeds minder een winkel, maar meer een galerie”.

“10 Corso Como in Milaan is zo’n winkel. Opgericht door Carla Sozzani -zus van Franca Sozzani – editor-in-chief van de Italiaanse Vogue. Ze heeft haar winkel echt als een levend magazine opgebouwd. Met tastbare, redactionele thema’s die inspirerend zijn zoals design en fashion. De aankoop wordt dan stiekem bijzaak. Je wordt niet gepusht om te kopen maar geprikkeld om te kopen”!

“Ook in Amsterdam, dichterbij huis, kun je zo een ‘levend’ magazine ervaren bij Frame Pop-up store in het Felix Meritis pand.”

 

Tip van Melvin

“Bij een winkel, ingericht als magazine, wordt personeel belangrijker dan ooit tevoren. In een magazine staat het verhaal op papier. In de winkel biedt je meer beleving als het personeel het verhaal vertelt en dat tot in de puntjes uitdraagt. Waar komt de kleding vandaan, van welke stof is het gemaakt etc. Pik als retailer de enthousiastelingen eruit tijdens een sollicitatiegesprek, die jouw verhaal vol passie kunnen uitdragen”! 

 

10 CORSO COMO Milaan

 

FRAME POP-UP

 

Interview door Anouk Arkesteijn voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

ALSOF JE DOOR EEN MAGAZINE LOOPT