GROTE MERKEN KIEZEN HUN PODIUM

GROTE MERKEN KIEZEN HUN PODIUM


7 April 2016

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail 

‘Focus op fans’, ‘Sterke merken creëren fans’. In de Retail wereld wordt het woord ‘fans’ steeds meer een gespreksonderwerp. Maar hoe worden klanten fan van je merk of winkel? Door aan storytelling te doen. Het vertellen van een verhaal. Melvin van Tholl, oprichter van Customer Experience Design agency Pinkpope, geeft je deze keer een kijkje in ‘House of Vans’. 

 

“Twee weken geleden was ik in Londen en bezocht de nieuwe House of Vans. Wat Vans daar heeft gedaan als merk, is echt geweldig. Een oud metro station is omgebouwd tot een indoor skatepark. Music, style en art staan centraal. En skaters kunnen zich dagen vermaken met skaten”.

“De sfeer ligt tegen het ruige aan, maar is niet te geforceerd en is ook vermakelijk voor niet-skaters –zoals ik-. Lopend door de verschillende galeries ontdek je stapje voor stapje meer over het verhaal van Vans. De lifestyle wordt hier benadrukt”.

“Als niet-skater ga je het merk bewonderen. Als fan ga je nog meer van Vans houden. En... je maakt als bezoeker foto’s en deelt dit via social media. Want zoiets kom je niet vaak tegen. Je vertelt dus automatisch het verhaal door. Dat is ook precies het doel: het merk verder uitdragen als fans van Vans!”.

 

Tip van Melvin

“Kijk naar wat je kan doen aan storytelling in je winkel. Het idee van Vans is natuurlijk niet makkelijk realiseerbaar als kleine modewinkel. Probeer bijvoorbeeld een klein hoekje in de winkel in te richten waar het verhaal wordt verteld. Waar staat de winkel voor? Hoe is het ooit begonnen? Het hoeft geen groot podium te zijn. Ook kun je een routing creëren in je winkel, waar je stap voor stap je verhaal verteld. Succes”! 

 

                                                          

    Entree House Of Vans

 

Indoor hallen in House Of Vans

 

Pro scate tube in House of Vans

 

Drinks & bites in House of Vans

 

Vans lockers voor de fans' gears

 

Gallerie vol storytelling over Vans

 

Nog meer storytelling in de gallerie van House of Vans

 

Showcases met iconische producten van Vans

 

De iconische producten trots uitgestald, dat is storytelling!

 

Het verhaal van Vans gaat door op het toilet!

 

Interview door Anouk Arkesteijn voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

GROTE MERKEN KIEZEN HUN PODIUM