GEFOTOGRAFEERD DOOR KARL LAGERFELD

GEFOTOGRAFEERD DOOR KARL LAGERFELD


16 June 2016

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail 

Modezaken die niet alleen klanten triggeren door de kleding die er hangt maar die klanten naar een magische wereld brengen door middel van digitale techniek. Van Tholl: ”De moderne wereld op een fashionable manier laten zien”. 

 

 

Van Tholl: “Zo’n voorbeeld is de Burberry flagship store in London. Een prachtige ruimte met mooie grote trappen. Wat de winkel zo speciaal maakt zijn de paskamers met de ‘magic mirrors’. De kleding die je past komt tot leven in de paskamer. In de spiegel zie je de catwalkshow waar het kledingstuk wordt gedragen en komen er foto’s voorbij waar een model het item draagt. Ook zijn er extra touchscreens waar je de nieuwste stylingadviezen kan zien of kan bekijken welke materialen er in het kledingstuk zijn verweven. En dit allemaal door chips die verwerkt zijn in de kleding. Daarnaast loopt het personeel rond met tablets om informatie voor je op te zoeken en worden modeshows live op grote led- schermen gestreamed in deze zaak”. 

 

 

“De Karl Lagerfeld store in Parijs is ook zeker een bezoekje waard. Het begint al als je binnenkomt: je wordt door de gastvrouw ontvangen en uitgenodigd om vooral lekker zelf op ontdekkingstocht te gaan. Maar ook daar hebben de pashokjes iets magisch. In de spiegel zit een geïntegreerde iPad. Hier zie je Karl Lagerfeld ‘himself’ die al klaar staat om een foto van je maken. Waarna hij vervolgens ‘vraagt’ of je de foto wil delen met je vrienden op social media”.

“In deze winkels met bijbehorende gadgets gaat het vooral om de experience en hoe deze op een ongedwongen en inspirerende wijze het kopen bevordert”. 

 

 

Tip van Melvin

“Om deze gadgets allemaal in je winkel te verwelkomen, is misschien een beetje teveel gevraagd. Wel is het belangrijk om als winkel te denken aan digitale middelen. Of koppel er bijvoorbeeld leuke acties aan. Een maand lang ‘selfies’ maken in de winkel. Wie de origineelste selfie heeft via bijvoorbeeld Instagram, wint een prijs! Denk vooral aan hoe je de experience in je winkel kan bieden doormiddel van digitale gadgets! Enjoy”! 

Interview door Anouk Arkesteijn voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

GEFOTOGRAFEERD DOOR KARL LAGERFELD