ALEXANDER MCQUEEN ALS INSPIRATIE VOOR JE WINKEL!

ALEXANDER MCQUEEN ALS INSPIRATIE VOOR JE WINKEL!


3 May 2016

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail 

Drie weken terug vertelde Melvin van Tholl over zijn bezoekje aan de expositie “What is luxury?” in het Victoria en Albert museum in Londen. Daarnaast bezocht Melvin ook de expositie van Alexander McQueen. Melvin: “Een expositie over mode is een fantastische inspiratie voor het creëren van een prikkelende winkelbeleving.” 

 

“Mode verdient een ereplaats in het museum als het een bijzonder verhaal heeft. En dat is Alexander McQueen! Zijn creaties zitten vol fantasie en ze schitteren op de grens van het verrassende en het bizarre. Elke collectie heeft zijn eigen ruimte met muziek, verhaal en hoogtepunt”, begint Melvin zijn verhaal. “De sfeer is zeer voelbaar en de energie spat van de stukken af. In de expositie is elke spraakmakende modeshow van McQueen vertaald naar een eigen ruimte met thema. Het massaal toegestroomde publiek loopt er verwonderd bij".

"In elke ruimte heb je een hoogtepunt, het topstuk uit de collectie waar alle aandacht naar toe gaat. De spook van Kate Moss was voor mij het meest indrukwekkend.” Bekijk hier de video!

“De ruimtes zijn mysterieus en donker met spotlights op de creaties. De stijl van Alexander McQueen is overal voelbaar. Hij maakte van mode een lifestyle platform, meer dan alleen de kleding die je draagt. Zijn kleding wordt een verlengstuk van wie je bent. Hij bouwt de jurk zo om je heen dat je persoonlijkheid uitblinkt! Kijk maar wat zijn alien schoenen en kledingstukken voor Lady Gaga hebben betekend. Dat is de kracht van mode"! 

Alexander McQueen's iconisch Alien outfit met schoenen

 

Tip van Melvin

“Ook in je winkel kun je het publiek verwonderen zoals in deze expositie. Creëer een route langs de collecties met leuke en spelende presentaties. Blijf trouw aan je winkelindeling en voeg een gevoel van expositie of theater toe. Maak er een visueel verhaal van, en betrek de andere zintuigen erbij met bijpassende muziek en geur. Daarmee hou je de klant op een leuke manier langer binnen met meer kans op aankopen!”

Zie hier het artikel over de expositie “What is luxury”. 

 

Interview door Anouk Arkesteijn voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

ALEXANDER MCQUEEN ALS INSPIRATIE VOOR JE WINKEL!