UITPAKKEN MET DE FEESTDAGEN!

UITPAKKEN MET DE FEESTDAGEN!


23 December 2015

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail

Het feestseizoen is aangebroken. Voor de consument betekent dit cadeautjes scoren en de perfecte outfit samenstellen voor het kerstdiner of dat leuke feestje. Ook voor retailers betekent dit uitpakken geblazen en daar help jij als medewerker aan mee. Die laatste sprint om nog extra omzet te draaien voor dit jaar. Melvin van Tholl, oprichter van Customer Experience Design agency Pinkpope, vertelt jou hoe je de klant anno 2014 (en 2015!) kan enthousiasmeren. 

 

Melvin van Tholl: “Enkele weken geleden was ik in New York, waar ik de opening van het feestseizoen bijwoonde. In de hippe wijk Chelsea stapte ik de winkel Story binnen, waar ik letterlijk midden in een verhaal terecht kwam".

"Story is een winkelconcept dat is opgezet vanuit het oogpunt van een magazine. Story oogt als een galerie maar ze verkopen er ook spullen, net als in een winkel. Dit keer hadden ze als thema: ‘Home for the Holidays’, hierbij willen ze je inspireren op het kerstgevoel, knus, warm en verwennerij”.

 

“Story vertelt de verhalen van (beginnende) merken. De medewerkers zijn gastvrouwen en –heren. Ze verwelkomen je en nemen je (vrijblijvend) mee langs de highlights in de winkel”.

“Er is volop beleving in de winkel: geur, verhalen, fijne muziek en visueel genot. Ze verbinden je als gast in de winkel op leuke manier met merken: workshops, events etc. En dan te bedenken dat ze ook heel ver gaan om hun publiek blijvend te inspireren, want om de 4-8 weken verandert de gehele winkel van collectie, interieur en uitstraling om weer andere verhalen te vertellen met andere merken of producten”.

 

Tip van Melvin:

“Verkoop niet alleen een kledingstuk. Verkoop het hele plaatje. Creëer een kerstsfeer in je winkel, met de medewerkers in de rol van gastvrouwen of –heren. Ontdek wat de klant wil en enthousiasmeer ze tot een droomaankoop. Verwen je klanten als ware gasten met kleine hapjes, een bubbeltje, een fijn muziekje en geurkaarsen passend bij deze feestelijke dagen. Ik wens jullie een voortreffelijke tijd in de winkels, een sprankelende kerst en een schitterend 2015”! 

 

Interview door Anouk Arkesteijn voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

UITPAKKEN MET DE FEESTDAGEN!