HET ONTDEKKEN VAN VERBORGEN WINKELPARADIJSJES!

HET ONTDEKKEN VAN VERBORGEN WINKELPARADIJSJES!


17 August 2016

[only in Dutch] 

Dit blogartikel verscheen al eerder als expert-interview op indemode.nl (thans werkindewinkel.nl), een online platform van Inretail 

De zomer is volop aanwezig! Of we er nu eropuit trekken naar verre oorden of thuis blijven: funshopping in winkelstraatjes is altijd een goed idee! De schattige winkelstraatjes lijken te verdwijnen maar als je goed zoekt, vind je ze zeker! 

 

Zijn winkelstraten eigenlijk nog steeds de houvast voor de individuele winkel?

Melvin van Tholl: “Jazeker! Al de individuele winkeltjes maken de winkelstraat juist een destination! Met het zonnetje zijn we het liefst buiten, dolend door gezellige straatjes met lieflijke, persoonlijke en karakteristieke winkeltjes. Neuzen in boetiekjes, ice-coffee slurpen in een vintage coffeebar of een originele vinyl op de kop tikken bij een platenzaak. Je kent ze wel, die verborgen juweeltjes in steden of dorpjes!

Zo ook in Milaan, waar ik enkele weken geleden was. Ik ben er vaker geweest, maar deze keer ontdekte ik van die pareltjes. Uit de luwte van de massale grote winkelstraten, niet ver van de Dom, blinken de straatjes van Porta Ticinese en Porta Genova uit onder de Italiaanse zon. Allemaal leuke zaakjes bij elkaar in een lekkere mix van kleding, koffie, kunst en kadootjes.

 

De creativiteit bruist letterlijk van de gevels. De street art die je daar ziet, is de creatieve lijn en weergeeft de energieke sfeer van de straatjes. Het straalt originaliteit uit en je kan wel foto’s blijven maken”!

 

Tip van Melvin

“Bundel je krachten met je buren – andere winkels- in de straat. Zorg dat jullie straat een destination wordt. Creëer een eigen sfeer en stijl. Mooie voorbeelden zijn de Korte Houtstraat in Haarlem (kleine foto rechtsboven) en de Czaar Peterstraat in Amsterdam! In de Czaar Peterstraat hebben ze een herkenbare en verfrissende stijl aangebracht en daar doet iedereen aan mee: van uithangbordjes met eigen CP logo tot gezamenlijk website. Als klant loop je door een straat waar jullie ondernemers elkaar helpen om de klant een prettig gevoel te geven”! 

Every Day in Corsa Ticinese (Milaan)

 

Winkel Luter in Corsa Ticinese (Milaan)

 

Street art by Every Day in Corsa Ticinese (Milaan)

 

Dolly Noire in Corsa Ticinese (Milaan) 

 

Interview door Anouk Arkesteijn voor Indemode.nl (thans werkindewinkel.nl)

 

Over Melvin van Tholl als retailexpert te gast bij Indemode.nl

Melvin van Tholl is oprichter van Customer Experience Design?bureau PINKPOPE. Als experience architect ontwerpt en ontwikkelt hij belevingsconcepten, die van winkelen een vermakelijke beleving maken waardoor klanten langer blijven en vaker terugkeren. Daarnaast adviseert Van Tholl als retaildeskundige merken over de inzet van beleving in hun contacten met klanten, met als doel om van gewone klanten fans van het merk te maken. Voor zijn werk reist Van Tholl de wereld over en ontdekt daarbij de meest inspirerende experience concepten en merkverhalen die hij weer graag deelt. “We winkelen niet alleen met onze portemonnee, maar vooral ook met onze emoties. Experience design brengt die X-factor in de winkel!" 

HET ONTDEKKEN VAN VERBORGEN WINKELPARADIJSJES!